X+Y

Shop

GENERATIA Y

Alături de tatăl meu, am încercat să creăm un vin cât mai personal cu putință, un vin care să elimine barierele dintre generații, care să îmbine două viziuni distincte și să le așeze la aceeași masă.
Rezultatul este X+Y. Un vin delicat, expresiv și elegant.

 

Bogdan Munteanu

 
Mă numesc Bogdan Munteanu, sunt născut în 1995, și sunt un tânăr Inginer Oenolog.
Fac parte din generatia Y, deci sunt un milenial. Se spun multe despre noi ca generație, iar eu îmi doresc să transpun caracteristicile generației noastre într-un pahar de vin: un strop de inovație, un strop de entuziasm, cupajat cu un strop de optimism.
 

 

Inovație, entuziasm, optimism.

Cum am început?

 
Tradiția vinificației își are rădăcinile adânc în familia mea. De secole avem această îndeletnicire, toți înaintașii mei fiind Vrânceni autentici, viticultori. Iar cum așchia nu sare departe de trunchi, iată-ma printre butoaie, sticle și pahare, alături de tatăl meu.
Din dorința de a continua tradiția viticulturii în familia mea, în 2014 am hotărât să urmez cursurile Facultății de Horticultură din Iași, studii finalizate cu brio în 2018. Fiind admis la Vinifera Euromaster, am început studiile de Masterat în Franța, la SupAgro Montpellier și Bordeaux Sciences Agro, și le-am finalizat la Universitatea din Geisenheim, Germania în 2020.
Între timp, pasiunea pentru vin m-a purtat prin toată lumea, am vinificat atât in România, cât și în Noua Zeelandă, Franța sau Germania.
După finalizarea studiilor am decis să mă întorc acasă, să transform visul tatălui meu într-un vis comun. Astfel iau naștere vinurile X+Y, pe care vă invit cu căldură să le savurați.