X+Y

Shop

CRAMĂ ȘI VIE

Vinul bun pornește din vie. Doar cele mai bune parcele, cu cei mai frumoși struguri ajung în sticla de X+Y.

VIE

 
Dintotdeauna am fost promotorul unei viticulturi oneste. În viziunea noastră, vița de vie știe cel mai bine cât și ce are nevoie. Ne aflăm într-o zonă binecuvântată: pământurile noastre rodnice nu au nevoie de îngrășăminte, iar de sistem de irigație nici nu poate fi vorba, natura ne oferă ploi suficiente.
Acestea fiind spuse, promitem o abordare cât mai delicată, în care limităm pe cât posibil numărul tratamentelor fitosanitare.
Deținem în proprietate o suprafață de 50 de hectare cu viță de vie nobilă în comuna Vârteșcoiu, județul Vrancea. Viile noastre se află în arealul DOC Cotești, recunoscut pentru vinurile de înaltă calitate.
În plantațiile noastre puteți regăsi atât soiuri internaționale precum Chardonnay, Sauvignon Blanc, Traminer Roz, Merlot, cât și autohtone: Fetească Regală, Fetească Albă, Busuioacă de Bohotin și Fetească Neagră.
 

Crama

În cazul nostru, viziunea din vie se transpune și în cramă. Astfel, suntem adepții unui vin curat, sincer, fără adaosuri ascunse, inutile.
Încercăm anual să minimizăm adaosul de sulfiți și să menținem calitatea la standarde înalte.
Vinurile X+Y sunt produse într-o cramă modernă, echipată cu utilaje noi, de calitate. Construcția cramei a început în 2006 prin intermediul fondurilor europene, aceasta aflându-se în satul Beciu, comuna Vârteșcoiu, județ Vrancea.